Rot Kolu Değişimi
Rot Kolu Nedir
Direksiyondan sisteminden alınan dönüş talimatını tekerleklere ileten bir parçadır. Tekerleklerin doğru bir şekilde dönebilmesi için aracınıza eklenen bir parçadır. Rot kolu direksiyon sisteminden alınan hareketi rot başına oda bu hareketin tamamlayıcısı olan tekerlek taşıyıcısına iletir. Rot kolunun uç kısmı oynar bir şekilde tasarlanmıştır. Burada asıl amaç esnemelerin rahat bir şekilde gerçekleşmesidir.
Rot koluna aynı zamanda rot mili de denilmektedir. Rot mili yani rot kolu direksiyon kutusu ile rot başının ortasındadır. Bir çok araç parçasına nazaran daha sert bir çalışma görevi olmasından kaynaklı çelik malzemeden üretilir. Uzun ömürlü bir parça olmasının yanı sıra oldukça sağlam bir şekilde üretilmiştir. Tekerleklerin sağa ya da sola doğru manevra hareketleri rot kolunun itme ve çekmesi sayesinde olur.
Rot kolu arızalanırsa ne olur?
Rot kolu sağlam çelikten üretildiği için kolay kolay arıza vermez ancak sert bir darbe alırsa zarar görür. Çukurlardan, kasislerde ve aracın sert bir şekilde darbe alıp sarsıntı yaşayabileceği noktalardan hızlı bir şekilde geçmeniz aracın rot kolunun oynar başlıklı bölümünde arıza meydana getirir. Bu durumla birlikte aracınızın rot kolu, rotili ve diğer parçaları zedelenebilir.
Rot Kolu Arızası Olunca Ne Yapılır?
Rot kolu arızası olduğu fark edildiği an hızlı bir şekilde değiştirilmesi gerekir. Antalya Döşemealtı Otopratik olarak rot kolu değişimlerinizi hızlı bir şekilde yapıyor ve yollarda güvenle gitmenizi sağlıyoruz. Rot kolu değişiminden sonra rot ayarı yapılmalıdır.
Rot kolu Arızası Nasıl Anlaşılır?
Rot kolu arızası yaşandığı zaman aracınız direksiyonda yapmadığınız yönlendirmeyi istemsiz bir şekilde yapar. Kontrol etmek istediğiniz direksiyonun kendisini toparlaması gibi durumlarda zorlanır. Düz yolda giderken direksiyonun kendiliğinden sağa doğru ya da sola doğru çekmesi muhtemel oluşacak sorunlardan biridir. Yükselti ve çukurlara denk geldiğiniz zaman aracınızın ön kısmından ses geldiğini duyabilirsiniz. Aracınızın lastikleri hızlı bir şekilde aşınırken hareketleri de dengesizleşmeye başlar.
Rot Kolu Ömrü Ne Kadar?
Rot kolu bir çok araç parçasına göre daha uzun ömürlü olacak şekilde tasarlandığı için uzun süre değişim gerektirmez.
Araç Bakım Hizmetleri
- Aks Değişimi
- Amortisör Değişimi
- Amortisör Takozu Değişimi
- Baskı Balata Değişimi
- Benzin Filtresi Değişimi
- Check-Up
- Debriyaj Balatası Değişimi
- Direksiyon Kutusu Değişimi
- Dizel Araç Bakımı
- Egzoz Muayenesi
- El Freni Teli Değişimi
- Fren Balatası Değişimi
- Fren Disk Değişimi
- Hava Filtresi Değişimi
- Helezon Yay Değişimi
- Kampana Fren Balatası Değişimi
- Kızdırma Bujisi Değişimi
- Periyodik Bakım
- Rot Başı Değişimi
- Rot Kolu Değişimi
- Rotil Değişimi
- Silecek Değişimi
- Süspansiyon
- Triger Kayışı Değişimi
- Triger Zinciri Değişimi
- V Kayışı Değişimi
- Yağ Filtresi Değişimi
- Yakıt Filtresi Değişimi